Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan: Iohannis a răsturnat planul diabolic al PSD

Raluca Turcan PNL remaniere.jpg

Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi dat satisfacţie PSD-ului, dacă ar fi respins-o pe Viorica Dăncilă ca premier, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. Ea crede că singura soluţie este ca Executivul să fie respins în Parlament.

Raluca Turcan afirmă că „singura variantă care să răspundă totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constituţiei este respingerea acestui Guvern, în frunte cu doamna Dăncilă, în Parlamentul României (...). Vreau să fac un apel, să concentrăm în zilele care urmează toate eforturile pentru respingerea acestui Guvern PSD-ALDE Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu în Parlament. Cred că sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul României, cred că sunt foarte mulţi formatori de opinie, cetăţeni oneşti, care pot să înceapă eforturi de convingere a parlamentarilor să voteze împotriva acestui Guvern în Parlament”.

Liderul PNL anunţă discuţii cu oameni din PSD, ALDE şi UDMR: „Dacă în continuare se poartă discuţii şi noi nu vă ascund că vom purta discuţii cu partidele care s-au manifestat clar ca şi Opoziţie în Parlament, vom discuta şi cu UDMR-ul, vom discuta şi cu minorităţile, plus alţi oameni din PSD şi din ALDE, care încă mai sunt cu capul pe umeri şi nu pot să fie părtaşi la fărădelegea generată de Liviu Dragnea, se pot strânge voturi care să diminueze practic din majoritatea pe care ei o au în momentul de faţă”.

 

„Planul diabolic” al PSD

 

Raluca Turcan susţine că preşedintele Klaus Iohannis a răsturnat „planul diabolic” al PSD: „Au fost foarte multe voci care spuneau că preşedintele trebuia să o refuze pe doamna Dăncilă. Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar al României, schimba şefii Parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin Parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (...). Planul diabolic al PSD era exact acesta: suspendare, până la referendum, îngenuncherea României, corupţie până în ultima celulă a societăţii şi apoi fluierau probabil în baie şi mâncau mici la grătar de Centenarul Marii Uniri”.

Ea crede că preşedintele Klaus Iohannis „ar fi dat satisfacţie PSD-ului”, dacă ar fi respins-o pe Viorica Dăncilă.