Korodi: Discuţie probabilă cu premierul desemnat, săptămâna viitoare; UDMR nu vrea în Guvern

Acces institutii stat certificat verde primarie Miercurea Ciuc.jpg

Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)
Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)

UDMR va decide dacă va vota Guvernul Dăncilă în Parlament, după ce va cunoaşte „persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală şi programul”, declară la RFI liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi.

Deputatul UDMR spune că formaţiunea sa este în expectativă: „E prea devreme să ne asumăm o poziţionare. Suntem în expectativă. Vrem să adunăm informaţii, să cunoaştem mai bine situaţia, să cunoaştem persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală şi programul, adică ce doresc să facă faţă de programul cu care PSD a câştigat alegerile, pentru că s-a demonstrat că de fiecare dată când a venit un nou Guvern PSD, au fost ajustări la programul guvernamental. Aşa că ne-am decis foarte clar, aşteptăm, pentru că este prea devreme ca să ne putem exprima obiectiv”.

Va cere UDMR o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă? „Sunt discuţii. Dacă PSD-ALDE doreşte să aibă un dialog, dacă premierul desemnat doreşte, atunci da. Probabil se va şi întâmpla în timpul săptămânii viitoare”, precizează Attila Korodi.

Va solicita UDMR intrarea în Guvern? „Nici nu se pune problema şi aici chiar înainte să mergem la Palatul Cotroceni, la întrebările presei am răspuns foarte ferm: nu doreşte UDMR să guverneze, cu nici o coaliţie la ora actuală”, declară parlamentarul.

 
Attila Korodi, despre votul UDMR pentru sau împotriva Guvernului Dăncilă