Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Fondurilor Europene a demisionat

ministru_fonduri_europene_demisionat.jpg

Marius Nica (s) şi-a anunţat demisia din Guvern (Sursa foto: Facebook/Marius Nica)
Marius Nica (s) şi-a anunţat demisia din Guvern (Sursa foto: Facebook/Marius Nica)

Marius Nica a demisionat vineri din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat. Decizia a fost anunţată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Marius Nica este considerat un apropiat al fostului premier, Mihai Tudose.

Potrivit comunicatului, decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual şi va fi efectivă începând cu 22 ianuarie, pentru a nu afecta obligaţiile oficiale implicate de vizita în România săptămâna aceasta a unei delegaţii a Comisiei Europene.

“Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanţare în valoare totală de peste 4 miliarde euro”, se arată în document.

“Mulţumesc miniştrilor din Guvernul României şi reprezentanţilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister şi colaboratorilor, alături de care am făcut echipă, reuşind astfel să obţinem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene şi încurajez organizaţiile să apeleze la acest tip de finanţări. Provocările anului 2018, pe care sunt convins că succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operaţional Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a declarat Marius Nica.