Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consiliul de Securitate al ONU se reunește pentru a discuta despre atacurile din Siria

turcia.jpg

Consiliul de Securitate al ONU discută despre atacurile din Siria
Consiliul de Securitate al ONU discută despre atacurile din Siria

Consiliul de Securitate al ONU se reunește pentru a discuta despre situaţia din Siria, anunță ministrul francez al Afacerilor Externe. Ankara duce o ofensivă la adresa unei miliţii kurde în Siria. În timpul atacurilor, mai multe persoane au fost ucise.

 

Cel puțin 11 civili, printre care 5 copii, au fost uciși, ca urmare a operațiunii Ankarei în nordul Siriei. Autoritățile din Turcia au emis mandate de arestare pentru 35 de persoane care ar fi făcut propagandă teroristă pe rețelele de socializare împotriva ofensivei duse de Ankara la adresa miliției kurde din Siria.

Ankara consideră Unitatea de protecție a poporului ca fiind "o organizație teroristă" aflată în strânsă legătură cu Partidul muncitorilor din Kurdistan.

Pe de altă parte, așa-zisa organizație teroristă este susținută de Statele Unite care o consideră o armă puternică pentru lupta împotriva grupării Stat Islamic. Mai mult, Statele Unite au făcut apel operațiunii Ankarei din nordul Siriei.

Ofensiva turcă poartă denumirea de "Ramură de măslin" și riscă să tensioneze și mai mult relațiile dintre Ankara și Washington.