Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîţu (PNL): Impozitul pe venitul global în varianta PSD este inoperabil

citu_impozit_venit_global_inoperabil.jpg

Noi controverse privind impozitul pe venitul global (Sursa foto: pixabay)
Noi controverse privind impozitul pe venitul global (Sursa foto: pixabay)

Impozitul pe venitul global (impozitul pe gospodărie) este „încă o petardă aruncată de PSD, ca să ascundă că de fapt urmează modificările Codului Penal”, declară la RFI vicepreşedintele PNL Florin Cîţu.

Senatorul liberal spune că „există o listă foarte lungă deja de lucruri pe care PNL trebuie să le repare în primele zile de guvernare: TVA defalcat, supraacciza la combustibil, impozitarea contractelor part-time cu contribuţii echivalente unui contract full-time şi aşa mai departe. Lista aceasta devine din ce în ce mai mare. Impozitul global în varianta PSD este inoperabil, nu va funcţiona niciodată. Ei ne spun acest nume, pentru că vor ca toţi să ne gândim la ce se întâmplă în Statele Unite, dar dacă ne uităm la exemplul Formularului 600, vedem clar că aşa ceva nu se poate întâmpla în România. În SUA este un impozit pe venit global, te notifică şi apoi îţi trimite o decizie de impunere, după aceea bineînţeles face o regularizare. Nu se va întâmpla aşa ceva niciodată în România”.

În opinia vicepreşedintelui PNL, impozitul pe venitul global „este încă o petardă aruncată de PSD, ca să ascundă că de fapt urmează modificările Codului Penal şi în timp ce noi ne vom „distra” analizând impactul unui impozit pe venit global, ei vor introduce în Parlament modificări la Codul Penal. Ne-am obişnuit, în 2017 aşa a fost de fiecare dată, aruncau o fumigenă în piaţă, o petardă şi în spate făceau alte lucruri”.

 
Florin Cîţu, despre impozitul pe venitul global