Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul Firea vrea un secretariat de stat București în Guvern. ONG: Mandatul doamnei primar, doar de înființare de structuri

firea.jpg

Sursa imaginii: 
gabriela-firea.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, își dorește o nouă structură în viitorul Guvern Dăncilă: secretariatul de stat București, care să se ocupe de dezvoltarea Capitalei. Reprezentanta ActiveWatch, Irina Zamfirescu, afirmă la RFI că mandatul Gabrielei Firea în fruntea Capitalei se bazează doar pe  înființarea de instituții noi și ineficiente.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, își dorește o nouă structură în viitorul Guvern Dăncilă: secretariatul de stat București, care să se ocupe de dezvoltarea Capitalei.

Gabriela Firea a confirmat pentru Hotnews.ro că a propus această instituție pe modelul Angliei, unde există Ministerul Londra.

Potrivit primarului, secretariatul ar urma să fie în subordinea Ministerului Dezvoltării. Gabriela Firea susține că e nevoie de această instituție pentru că Guvernul a blocat mai multe proiecte ale Capitalei.

Reprezentanta ActiveWatch, Irina Zamfirescu, afirmă la RFI că primăria nu are niciun studiu de impact care să demonstreze eficiența acestei structuri.

”Înțeleg că este o idee pe care a articulat-o doamna primar, fără să avem un studiu, fără să avem niște date precise cu privire la ce ar trebui să facă (secretariatul de stat București n.r.), fișa de post, fără să înțelegem care sunt în mod real problemele pe care le are Bucureștiul spre deosebire de alte orașe mari din România. (...) Înțeleg că este Capitala României, am văzut printre argumente că aici sunt ambasadele și ministerele, dacă doamna primar, cu această ocazie, a admis că este foarte complicat să gestioneze un oraș în care se află ambasadele și ministerele, înseamnă că discutăm despre admiterea eșecului în calitate de primar al municipiului București”, a spus la RFI Irina Zamfirescu.

Irina Zamfirescu amintește că mandatul Gabrielei Firea în fruntea Capitalei se bazează doar pe  înființarea de instituții noi și ineficiente.

Reprezentanta organizației ActiveWatch dă exemplul celor 21 de firme ale Capitalei, înființate anul trecut și a căror activitate este necunoscută.

”Din păcate, mandatul de până acum, cel puțin, al doamnei primar este unul eminamente și aproape 100% de înființare de noi structuri. În momentul de față, de exemplu, avem 21 de societăți care ar trebui să implementeze proiecte în București. Chiar săptămâna trecută am întrebat city-managerul București cum funcționează ele în paralel cu departamentele din primărie, raportate la primăriile de sector. Nu a știut să ne răspundă, deși ele, de mai bine de jumătate de an, folosesc fonduri publice”, a adăugat Irina Zamfirescu.

 
Irina Zamfirescu în dialog cu Valentin Chisoceanu