Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: Noul Guvern, rezultatul bătăliei între triburile pesediste

Ludovic Orban cota unica stenograme Ion Radoi.png

Ludovic Orban pledează pentru menținerea cotei unice
Ludovic Orban pledează pentru menținerea cotei unice
Sursa imaginii: 
arhivă RFI-captură video

Guvernul Dăncilă va fi mai slab decât cele anterioare, spune la RFI preşedintele PNL, Ludovic Orban, care deplânge modul în care au fost desemnaţi noii miniştri. În opinia sa, criteriul competenţei nu a primat.

Ludovic Orban declară că Executivul Dăncilă este „la fel de slab, dacă nu chiar mai slab decât guvernele anterioare, oameni necunoscuţi, oameni fără nici un fel de experienţă managerială sau experienţă în domeniile respective, mulţi chiar fără pregătire în domeniul respectiv, în continuare sunt miniştri buni la toate”.

În opinia liderului PNL, „numirile au fost făcute pe alte criterii decât pe criteriul de competenţă. Probabil, bătălia între triburile pesediste a fost foarte acerbă şi a dus la nişte numiri care după părerea mea nu oferă nici cea mai mică garanţie că lucrurile vor merge mai bine”.

Ludovic Orban precizează că liberalii vor vota împotriva Guvernului Dăncilă, luni, în Parlament: „Categoric, vom vota împotrivă, vom prezenta toate argumentele noastre împotriva acestei formule guvernamentale. Vom încerca, dacă e posibil, să mai convingem şi alţi parlamentari să voteze împotrivă. Oricum, orice parlamentar PSD care nu este de acord cu Dragnea şi cu modul în care conduce PSD şi cu direcţia în care conduce PSD şi mai ales de modul în care a distrus practic guvernarea PSD-ului şi imaginea PSD-ului acum are ocazia să se răfuiască cu Dragnea, printr-o metodă foarte simplă: să nu voteze Guvernul ăsta”.