Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce-l aşteaptă pe viitorul ministru al Transporturilor? „Multe proiecte trebuie deblocate”

Ce asteapta ministru Transporturi Expert deblocate proiecte.jpg

Multe restanţe la Ministerul Transporturilor, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură (Sursa foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură)
Multe restanţe la Ministerul Transporturilor, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură (Sursa foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură)

Viitorul ministru al Transporturilor va avea de rezolvat foarte multe probleme, pentru că există o serie de restanţe de la predecesorii săi. O spune la RFI vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură Ionuţ Ciurea.

Reprezentantul Asociaţiei Pro Infrastructură comentează desemnarea lui Lucian Şova ca ministru al Transporturilor: „Se putea mai rău, dar se putea cu siguranţă şi mai bine. Întotdeauna, mai ales dacă ne uităm la trecutul foarte apropiat, opţiunile pentru Ministerul Transporturilor au fost aproape sub orice critică. Noi am criticat de mai multe ori promisiunile fanteziste pe care domnul Răzvan Cuc şi domnul Stroe le-au avut. Din păcate, n-au făcut mai nimic. E drept că domnul Stroe nici n-a stat decât vreo două luni. Să vedem cât o să stea noul ministru Şova”.

În opinia lui Ionuţ Ciurea, ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Şova, trebuie să se concentreze nu doar pe infrastructura rutieră, ci şi pe cea feroviară şi de aviaţie: „Priorităţile sunt multe, din păcate, pentru că nevoia de infrastructură de transport în România este una extrem de ridicată şi nu vorbim aici doar de partea rutieră (...), dar avem foarte multe probleme şi pe calea ferată şi în aviaţie, ca să nu mai vorbim de domeniul naval, care e uitat aproape de fiecare dată”.

„Dacă vorbim de zona rutieră, avem nevoie de cât mai multe proiecte deblocate, avem nevoie de un management competitiv la vârful companiei de drumuri. Noi am cerut chiar de foarte curând demiterea companiei, pentru că rezultatele sunt sub orice critică atât pe 2017, cât şi în continuare, în acest an, observăm aceeaşi atitudine lipsită de orice fel de viziune şi de orice fel de responsabilitate”, spune expertul.

Ascultaţi integral interviul cu Ionuţ Ciurea, care enumeră proiectele ce trebuie deblocate de viitorul ministru al Transporturilor:

 
Ionuţ Ciurea, despre ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Şova