Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Opozantul rus Aleksei Navalnîi, reţinut de Poliţie

politia_rusa_sediu_campanie_aleksei_navalnii.jpg

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aici pe 24 ianuarie 2018 (Foto: Reuters/Vincent Kessler)
Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aici pe 24 ianuarie 2018 (Foto: Reuters/Vincent Kessler)

Forţe ale Poliţiei ruse au pătruns duminică dimineaţa în sediul de campanie din Moscova al principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi. Poliţiştii au interogat şi arestat membri ai echipei acestuia, potrivit colaboratorilor lui Navalnîi.

ACTUALIZARE: Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost reţinut de Poliţie, duminică, la scurt timp după ce s-a alăturat unei manifestaţii la Moscova. “Am fost reţinut. Asta nu înseamnă nimic. Veniţi la Tverskaia. Nu ieşiţi pentru mine, ci pentru voi şi pentru viitorul vostru”, a scris Navalnîi pe Twitter, conform The Moscow Times.

 

Poliţia ar fi declarat că doreşte să verifice informaţiile potrivit cărora în biroul din Moscova al opozantului rus Aleksei Navalnîi s-ar afla o bombă.

Sute de susţinători ai lui Navalnîi participă duminică la proteste în întreaga ţară împotriva autorităţilor, cerându-le alegătorilor să boicoteze alegerile prezidenţiale din 18 martie, în care Vladimir Putin este marele favorit.

Autorităţile electorale din Rusia au stabilit că Aleksei Navalnîi nu poate candida la scrutinul din luna martie, din cauza unei condamnări anterioare pentru infracţiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Oponent al preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi a spus despre acuzaţiile împotriva sa că au fost fabricate, pentru a i se compromite ambiţiile politice.