Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Sper să înceteze şi această ţopăială guvernamentală!

Am ajuns deja la al treilea cabinet PSD-ALDE. În mod sigur, nu aceasta este performanţa pe care o aşteptau românii  - a afirmat președintele Iohannis, după ce miniștrii din cabinetul Dăncilă au depus jurământul. Klaus Iohannis   i-a avertizat că îşi încep mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile și a cerut revenirea la normal

"Va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus. Preluati din start şi factura eşecului celor două guverne propuse tot de această coaliţie şi aveţi cu atât mai mult obligaţia să depuneţi toate eforturile ca lucrurile să revină pe făgaşul normal", a spus, printre altele, Klaus Iohannis:"Coaliţia aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susţină în stradă statul de drept"

„În justiţie schimbarea legislaţiei a fost forţată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar, dar şi numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noştri externi. Există o linie roşie pe care guvernanţii şi decidenţii majorităţii nu au voie să o depăşească. Afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat", a adăugat președintele. 

Cabinetul  condus de Viorica Dăncilă a fost învestit luni de către Parlament, cu 282 de voturi pentru, 136 de voturi împotrivă şi o abţinere. Este cel de-al treilea guvern PSD-ALDE, de la momentul câștigării alegerilor (după cabinetele Grindeanu și Tudose). Am speranța că acest guvern va sta în funcție până la sfârșitul mandatului, în 2020, a afirmat, la scurt timp după anunțarea rezultatelor, liderul PSD, Liviu Dragnea.