Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prof V. Naumescu (UBB Cluj): Suntem pe marginea prăpastiei. Inconștiență și iresponsabilitate, din partea PSD-ALDE

naumescu.jpg

Sursa imaginii: 
youtube

Aflat în vizită la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că independenţa justiţiei rămâne intangibilă şi că se implică foarte mult în privinţa legilor justiţiei. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a precizat că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen ”se vor pune în alţi termeni”. Într-un interviu acordat RFI, profesorul Valentin Naumescu enumeră riscurile pe care și le asumă România prin modificarea controversată a legilor justiției.

România pare să alunece spre periferia Europei în condițiile modificărilor controversate aduse legilor justiției”, avertizează, la RFI, profesorul Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene Babeş-Bolyai din Cluj. El subliniază că riscurile pe care și le asumă România prin acțiunile Puterii PSD-ALDE sunt chiar mai mari decât cele pe care și le asumă state ca Polonia sau Ungaria. ”Coaliția guvernamentală dă dovadă de inconștiență și iresponsabilitate în cazul modificării legilor justiției”, e de părere profesorul Valentin Naumescu: ”România pare să alunece de pe traiectoria europeană și să se îndrepte, prin modificările la legile justiției efectuate de majoritatea PSD-ALDE, spre periferia Europei și spre un nemaiîntâlnit dialog, spre o polemică neplăcută și nedorită cu Comisia Europeană, care și-a exprimat opinia negativă față de acțiunile Guvernului”.

Ascultă:El atrage atenția că instituțiile și liderii europeni sunt cu ochii pe Puterea PSD-ALDE de la București și pe acțiunile ei: ”PSD și ALDE au prins această temă crezând că se poate ieși ușor din orice fel de contre cu autoritățile europene pe ideea lipsei de comunicare, a dezinformării. Nici vorbă de așa ceva! Comisia Europeană a revenit cu un răspuns foarte clar: ”Suntem foarte bine informați, știm legile”. Comisia, liderii europeni, Departamentul de stat american știu foarte bine ce intenționează să facă coaliția PSD-ALDE, iar România este în acest moment pe o margine a prăpastiei. Am munci ani buni pentru a ajunge în poziția aceasta. Ei bine, se pare, cu o inconștiență și iresponsabilitate inimaginabile cu ani în urmă, această majoritate se pare că dorește să scoată România de pe orbita europeană și occidentală”.

Ascultă: 
Profesorul Valentin Naumescu, despre legile justiției