Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghinea: Prioritatea PSD-ALDE în noua sesiune parlamentară va fi să-i scape pe Dragnea şi pe alţii de puşcărie

Stelian Ion Dezbateri Comisia Iordache.jpg

Opoziţia acuză lipsa dezbaterilor reale asupra Codurilor, în Comisia Iordache din Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Opoziţia acuză lipsa dezbaterilor reale asupra Codurilor, în Comisia Iordache din Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Circul de anul trecut va continua probabil în noua sesiune parlamentară care începe joi, 1 februarie, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea.

În opinia parlamentarului Uniunii Salvaţi România, „oricum le spunem pe numele de legi, prioritatea este aceeaşi: să-i scape pe Dragnea şi pe alţii de puşcărie. Toată agitaţia asta cu Comisia Iordache, acum cu modificarea Codului Penal este doar transpunerea în text legal a acestei intenţii. Probabil că vom continua cu acelaşi circ”.

Cristian Ghinea comentează şi declaraţiile şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care spunea miercuri la Bruxelles, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că România a făcut progrese remarcabile în privinţa statului de drept, dar că dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen ”se vor pune în alţi termeni”.

În opinia deputatului USR, este „o poziţie dură şi o ameninţare aproape deloc voalată, un semnal politic foarte grav faptul că preşedintele României are această conferinţă împreună cu preşedintele CE, aruncă în ridicol tot ceea ce spun Dragnea şi Tăriceanu, cum că ăia de la Bruxelles ar fi dezinformaţi, nu ştiu despre ce este vorba (...). Este şi inabilitate, ca să nu spun prostie diplomatică, să spui unui om care te critică: domnule, nu eşti bine informat. Nu faci decât să-l enervezi. Acum, întrebarea este ce mecanisme mai are la dispoziţie Comisia pentru a urma acest semnal cu ceva concret şi probabil că se va ajunge la legarea de fonduri europene, pentru că povestea asta cu MCV-ul şi cu Schengen deja a fost folosită, este un instrument intens folosit şi din păcate, Tăriceanu şi Dragnea nu par a fi sensibili la acest instrument”.

Cristian Ghinea, despre modificările din justiţie, în noua sesiune parlamentară