Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu, către „tăticul graţierii”, Şerban Nicolae: Corupţia trebuie sancţionată

Alina Gorghiu senatoare PNL legi justitie.jpg

Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu

Modificarea Codului Penal va fi tema anului 2018, spune la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea comentează o declaraţie făcută de senatorul PSD Şerban Nicolae la Euronews.

Alina Gorghiu consideră că modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală „este tema anului 2018, categoric. Partea de Coduri Penale va fi dezbaterea anului (...). Au fost declaraţii de tot felul de la PSD în ultimele două săptămâni şi se pare că acolo se ascut săbii şi cuţite pentru modificarea Codului. Un parlamentar PSD spunea că doreşte dezincriminarea abuzului în serviciu, alt parlamentar dorea pedeapsa cu închisoarea pentru cei care refuză să se prezinte în faţa comisiilor parlamentare de anchetă”.

Senatorul PSD Şerban Nicolae spune într-un interviu pentru Euronews că măsura arestului preventiv în cazul unei persoane corupte este modalitatea procurorilor de a-şi arăta puterea, este răzbunare, luptă politică şi abuz.

Alina Gorghiu îl taxează pe parlamentarul PSD: „E consecvent domnul Şerban Nicolae. Dânsul este iniţiatorul unor controversate proiecte de legi, este tăticul graţierii, propunerii referitoare la graţiere, este cel care întotdeauna a vorbit cu duhul blândeţii atunci când vine vorba de corupţi, fapte de corupţie şi aşa mai departe (...). Noi credem că într-o societate normală, cel puţin eu şi Partidul Naţional Liberal, faptele de corupţie se sancţionează. Eşti vinovat, plăteşti”.