Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gorghiu: Legile justiţiei nu vor putea fi adoptate şi publicate în Monitorul Oficial până la vară

CCR Lege CSM partial neconstitutionala.jpg

Legile justiţiei se întorc la Parlament, după decizia CCR (Sursa foto: pixabay)
Legile justiţiei se întorc la Parlament, după decizia CCR (Sursa foto: pixabay)

PNL va cere consultarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu legile justiţiei, declară la RFI senatoarea Alina Gorghiu. Ea crede că votul final asupra modificărilor cerute de CCR nu va putea fi dat în Parlament până la vară.

Alina Gorghiu spune că „în Parlament, evident că se impune un calendar al procedurilor, pe care o să insistăm să avem la final un control de la Comisia de la Veneţia, o consultare practic a acestei comisii, a cărei consultare dacă o făceam anterior nu cred că mai eram în acest punct. Evident că nu anticipez că vor putea fi adoptate aceste legi şi publicate în Monitorul Oficial până la vară”.

Senatoarea PNL crede că „PSD se va grăbi foarte tare, aşa cum a şi declarat domnul Dragnea şi va încerca într-un interval nerezonabil de timp să finalizeze legile, înţeleg că e vorba de câteva zile, pentru a se putea dezbate în comisia specială cele două legi, 303 şi 304. Eu cred însă că în acest ritm există o mare probabilitate ca majoritatea parlamentară să repete toate greşelile din 2017, ceea ce n-ar fi de mirare, pentru că acolo la conducere este tot domnul Dragnea”.

Alina Gorghiu, despre legile justiţiei