Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stolojan, despre dezbaterea din PE privind justiţia: Să ne aşteptăm la ce e mai prost

Theodor Stolojan dezastru BNR tiparnita bani.jpg

Theodor Stolojan critică PSD, pentru presiunile puse pe BNR (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)
Theodor Stolojan critică PSD, pentru presiunile puse pe BNR (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)

Primul responsabil de dezinformare este ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că dialogul cu CE nu se face prin sforăituri în mass-media, declară la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. Miercuri are loc în PE o dezbatere privind justiţia din România.

La ce să ne aşteptăm după dezbaterea de miercuri din PE? „La ce este mai prost pentru România. Nu o singură dată am adus problemele României în Parlamentul European şi impresia generală este în continuare o ţară care nu e în stare prin mecanismele democratice pe care le are, prin instituţiile pe care le are, să-şi rezolve problemele interne şi vine cu ele în Parlamentul European”, atrage atenţia Theodor Stolojan.

Eurodeputatul comentează declaraţia lui Tudorel Toader, care spunea că la nivel european există dezinformări pe tema legilor justiţiei: „Primul care e responsabil de dezinformare este domnul Toader, pentru că dialogul cu instituţiile europene nu se face prin declaraţii date de Dragnea sau de Toader sau de mai ştiu eu cine din România. Dialogul se face mergând la Comisia Europeană, care e gardianul respectării reglementărilor europene, ale Tratatului, în care e prevăzută problema statului de drept. Deci responsabilitatea este în primul rând a celor aflaţi la guvernare, care nu înţeleg că dialogul cu CE nu se face prin sforăituri în mass-media, ci mergând la CE cu răbdare, zile în şir, discutând cu toţi factorii responsabili din CE”.

 
Theodor Stolojan, despre dezbaterea din PE privind justiţia din România