Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carmen Dan: Salariile polițiștilor nu scad. Sindicalist: Ministrul a uitat să spună mai multe lucruri

carmen_dan.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Carmen Dan

Ministrul de Interne infirmă zvonurile apărute în ultima vreme cu privire la salariile polițiștilor. Carmen Dan anunță că lefurile angajaților de la Interne nu vor scădea. Mai mult, Carmen Dan susține că salariile au crescut din 2016 încoace. Iar de la 1 ianuarie anul acesta, după mutarea contribuțiilor la angajat, salariile nete ale polițiștilor mai cresc cu încă 3…4%. Carmen Dan a spus și care este cel mai mic salariu: un agent de poliție ieșit de pe băncile școlii încasează și 3.000 de lei cu tot cu sporuri.

Sindicaliștii sunt sceptici cu privire la declarațiile ministrului de Interne potrivit cărora salariile polițiștilor nu vor scădea deloc.

Președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție afirmă la RFI că așteaptă mai întâi fluturașii de salariu pentru a vedea care este situația reală.

Iulian Surugiu a adăugat că ministrul Carmen Dan a omis să vină cu precizări despre mai multe probleme din sistem.

Una dintre ele, spune sindicalistul, un agent debutant câștigă 3.000 de lei, în timp ce un agent cu experiență de peste 20 de ani încaseasză cu 500 de lei mai mult.

”O să fiu foarte rezervat până când nu văd fluturașii în mână. Asta se va întâmpla în data de 13, 14 luna aceasta ca să pot să fac diferența. (…) Un debutant ia aproximativ 3.000 de lei, dar doamna ministru a uitat să spună că există o mare diferență între un agent debutant, adică acest agent debutant a ajuns cu salariul unui agent care slujește țara asta de 20…25 de ani,. Avem o problemă și trebuie să existe o departajare. Agentul cu peste 20 de ani de experiență are în jur de 3.500 de lei. Departajarea va trebui făcută, nu știu prin ce mijloace, dar va trebui făcută”, a declarat Iulian Surugiu la RFI.

Liderul de sindicat a adăugat la RFI că i-a cerut ministrului Carmen Dan să renunțe la salariile de excelență pe care le primesc unii dintre șefii poliției.

”A uitat să mai spună doamna ministru că Sindicatul Național al Agenților de Poliție i-a cerut anularea salariilor de excelență, pentru că există în Ministerul de Interne o practică proastă și se acordă niște salarii de excepție pe care le iau numai șefii și cei care au pile la șefi. Salariile alea trebuie să dispară. Salariul de excepție la un șef care are un salariu de bază de 7.000 de lei poate să meargă până la 3.500 de lei.  Din punctul nostru de vedere salariul ăsta ar trebui să nu mai existe. Banii ăia pot fi folosiți la combustibil, la dotare, etc”, a adăugat Iulian Surugiu. 

 
Liderul de sindicat, Iulian Surugiu