Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna: Absenţa premierului Dăncilă de la dezbaterea din PE asupra justiţiei este ruşinoasă

dan_barna_absenta_premier_dancila_dezbatere_justitie.jpg

Situaţia justiţiei din România, dezbătută în Parlamentul European
Situaţia justiţiei din România, dezbătută în Parlamentul European

Premierul Viorica Dăncilă nu a avut nici curajul şi nici competenţa să susţină punctul de vedere al Guvernului în dezbaterea de miercuri din Parlamentul European privind justiţia din România, declară la RFI preşedintele USR, Dan Barna.

Liderul USR spune că “orice stat european şi orice stat normal are un prim-ministru în stare să se ducă, să vorbească şi să susţină punctul de vedere. Faptul că România are un prim-ministru care n-a fost în stare, că despre asta vorbim, nu a avut curajul şi de fapt nu are nici competenţa, să susţină punctul de vedere al Guvernului într-o dezbatere la nivelul Parlamentului European nu face decât să confirme că actualul premier al României este de fapt Liviu Dragnea, că doamna premier este doar un om de casă, care nu poate ieşi, din păcate pentru noi, din această sferă. Deci este ruşinos pentru noi ca stat că primul-ministru nu a fost în stare să meargă să susţină punctul de vedere”.

“Eu privesc dezbaterea din PE cumva ca o victorie pentru România şi pentru ideea de democraţie europeană, poate, pentru că dezbaterea a arătat că retorica aceasta pe care Liviu Dragnea şi PSD o vând în România că de fapt europenii habar n-au, că au fost dezinformaţi, că de fapt ei nu ştiu realităţile, că această magică reformă pe justiţie este un lucru bun şi necesar şi nici pe departe nu afectează independenţa, deci toată această retorică otrăvită vândută în România s-a dovedit că este una falsă, pentru că intervenţiile parlamentarilor europeni au arătat o foarte bună cunoaştere a realităţilor din România”, afirmă Dan Barna.

 

(Dan Barna vorbeşte despre justiţie, de la minutul 8,30)

 

 

 
Dan Barna, despre dezbaterea din PE privind justiţia din România