Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scut în jurul lui Darius Vâlcov. Ion M. Ioniță: PSD a trecut liniile roșii. Imaginea României este afectată

valcov.jpg

Darius Vâlcov
Image source: 
gov.ro

Scut în jurul lui Darius Vâlcov, după ce a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și acte de comerț incompatibile cu funcția. Liviu Dragnea spune că premierul decide dacă îl demite sau nu și îl laudă pe Darius Vâlcov. Jurnalistul Ion M. Ioniță spune la RFI că Darius Vâlcov trebuia să plece din funcție imediat după anunțul sentinței. 

Liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE fac scut în jurul lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că România a avut creștere economică record datorită programului de guvernare scris în mare parte de Darius Vâlcov. Liderul PSD spune însă că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să ia o decizie după condamnarea lui Vâlcov.

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a luat apărarea acestuia.

Jurnalistul Ion M. Ioniță de la Adevărul afirmă la RFI că menținerea în echipa guvernamentală a lui Darius Vâlcov afectează grav imaginea României. În plus, afirmă că Darius Vâlcov trebuia să plece din funcție imediat după anunțul sentinței și îi critică pe liderii PSD care îl apără pe Darius Vâlcov.

”A merge în continuare pe această politică de negare a  realității nu poate să ducă decât la o degradare gravă  a imaginii României”, spune jurnalistul.

Ion M. Ioniță a precizat la RFI că niciun alt oficial străin nu își va dori să aibă întâlniri cu membri ai Guvernului de la București, având în vedere că sunt consiliați de o persoană specializată în spălare de bani.

”Este o codamnare de 8 ani, deci nu este un lucru cu gravitate socială scăzută. Este vorba despre fapte pe care judecătorii de la Înalta Curte le-au calificat ca având o gravitate  socială mare și am înțeles că este vorba despre pedeapsă care privesc fapte de corupție, dar și de spălare de bani. E ceva de gravitate mare. Evident că doamna Dăncilă nu se poate prezenta în lume spunând că are un consilier condamnat pentru spălare de bani și domnia sa îl menține în funcție. Este de neconceput. Nu se poate. Sper că o urmă de luciditate vor avea acești oameni din PSD și-și vor da seama că au trecut liniile roșii. Încă o dată, nu este vorba despre vinovăția domnului Vâlcov care va fi hotărâtă prin decizia definitivă a Înaltei Curți. Este vorba de felul în care poziționează România. Gândiți-vă, dvs sau orice alt om spuneți vei avea o întâlnire cu un personaj important, cu un ministru sau prim-ministru din altă țară, dar știți că este consiliat de un om care este specializat în spălare de bani. Nu cred că veți dori să vă întâlniți cu asemenea oameni”, afirmă jurnalistul Ion M. Ioniță.

Ion M. Ioniță în dialog cu Valentin Chisoceanu