Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Macovei, după deciziile CCR pe legile justiţiei: Avem parlamentari de o calitate foarte slabă

justitie

Image source: 
pixabay.com

Eurodeputatul Monica Macovei critică Parlamentul de la Bucureşti, după ce Curtea Constituţională a stabilit că toate cele trei legi ale justiţiei sunt parţial neconstituţionale.

Monica Macovei spune la RFI că în opinia ei, „Curtea Constituţională a constatat în toate cele trei legi aspecte neconstituţionale, făcute pe grabă sau făcute cu intenţie, dar încălcând Constituţia, articole care se regăsesc în nişte legi, nu se regăsesc în altele, se schimbă într-un fel, se schimbă prost. Deci avem şi nişte parlamentari de o calitate foarte slabă, care s-au grăbit, fără o consultare, care pur şi simplu pe furiş, c-a fost zi, c-a fost noapte, au vrut să schimbe legile justiţiei”.

„Care era prioritatea României? Legile justiţiei, modificate ultima oară în 2005 sunt foarte bune, cu ele am intrat în UE. Degeaba spun azi pe toate drumurile şi în PE că sunt proaste. Le consideră ei proaste, pentru că au dat independenţă procurorilor şi judecătorilor şi le-au dat instrumente să ancheteze pe oricine?”, conchide fostul ministru al Justiţiei.

1353