Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputat USR, despre revoluția fiscală: Au așteptat începutul anului să vadă cine țipă și acum vine seria de OUG-uri

nasui.jpg

Image source: 
www.facebook.com/pg/ClaudiuNasuiUSR

Guvernul este așteptat să adopte săptămâna aceasta o nouă ordonanță de urgență pentru a corecta unele probleme apărute după modificarea codului fiscal. De această e vorba de plata concediilor medicale sau de maternitate. Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă la RFI că mai urmează și alte ordonanțe de urgență. ”Au așteptat să vină începutul anului să vadă cine țipă, care sunt problemele și acum vine seria de OUG-uri pentru a face diverse modificări”.

Guvernul este așteptat să adopte săptămâna aceasta o nouă ordonanță de urgență pentru a corecta unele probleme apărute după modificarea codului fiscal.

Dacă la sfârșitul lunii ianuarie erau vizați IT-iștii și cei care au contracte part-time, acum e vorba de plata concediilor medicale sau de maternitate.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, promite că persoanele vizate nu vor plăti contribuții mai mari decât anul trecut, iar cei care s-au ales cu mai puțini bani după 1 ianuarie ar urma să primească banii înapoi după ce completează declarații rectificative.

Și tot Ministerul Finanțelor afirmă că a găsit o soluție pentru controversata declarație 600. Se va renunța la formular. Eugen Teodorovici anunță comasarea a cinci declarații într-una singură.

Deputatul USR Claudiu Năsui amintește la RFI că toate problemele pe care le întâmpinăm acum sunt cauzate de ordonanța 79, așa-numita revoluție fiscală.

”Sursa tuturor problemelor pe care le vedem acum în fiscalitate sunt cauzate de OUG 79, așa-zisa ”revoluție fiscală”. Acum, ce vedem, a trecut deja o singură ordonanță, OUG 3, în care nu rezolvă problema muncii part-time, a salariilor negative. Știți că acolo este o problemă de constituționalitate în soluția cu care au venit ei (...) în loc să revină asupra supra-impozitării muncii part-time, dânșii vor să meargă înainte cu chestia asta și evident că nasc monștri. (...) Dorința dânșilor a fost de creștere a fiscalității. Bun, au crescut-o, dar acum văd că au crescut-o prea mult, pentru multe categorii s-a ajuns și la salarii negative și încearcă să rectifice cum pot. Au așteptat să vină începutul anului să vadă cine țipă, care sunt problemele și acum vine seria de OUG-uri pentru a face diverse modificări”, spune deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit parlamentarului, Executivul ar urma să mai dea și alte ordonanțe de urgență pentru că vor mai fi probleme:

”Anul trecut, când se dădea OUG 79, eu am lansat pronosticul de cel puțin 5 OUG-uri pentru a corecta ceea ce vom vedea din ianuarie. Acum cred că 5 e puțin optimist, deci a fost una, se mai pregătesc două (n.r. ordonanțe de urgență) și asta în condițiile în care, atenție, codul fiscal ar trebui modificat cu șase luni de zile înainte. Se modifică de pe o zi pe alta cu efecte de pe o zi pe alta”, mai spune Claudiu Năsui.

Deputatul USR amintește că ordonanța 79 de modificare a Codului Fiscal nu a ajuns nici acum pe masa parlamentarilor pentru a fi aprobată ca lege.

”Noi am insistat anul trecut să vină cu legea de aprobare mai repede prin Parlament. Ei decid care e ordinea de zi, ei trebuiau să o pună pe ordinea de zi. Nu au vrut lucrul acesta,. Au vrut să înceapă anul să-și facă vizibile efectele revoluția și ce au făcut ei. Acum, în loc să vină cu 15 ordonanțe de urgență să mai modifice efectele ei, mai bine ar grăbi puțin legea de aprobare tocmai să o modificăm în Parlament acolo unde e locul de a modifica acest lucru”, a adăugat deputatul USR.