Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda: Popasul lui Dăncilă la Bruxelles n-are rost, dacă va căuta doar confruntarea

Cristian Preda Tariceanu inger.jpg

Cristian Preda critică atitudinea şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (Foto: arhivă RFI)
Cristian Preda critică atitudinea şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (Foto: arhivă RFI)

Eurodeputatul PPE Cristian Preda spune la RFI că vizita de marţi şi miercuri a premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles nu are rost, dacă vine doar ca să se confrunte cu reprezentanţii instituţiilor europene.

Cristian Preda declară că „dacă la Comisie, doamna Dăncilă va spune vă ascultăm în sfârşit şi cerem avizul Comisiei de la Veneţia, ceea ce domnii Juncker, Timmermans au spus de luni de zile, sigur că dacă ar face acest lucru, ar fi o veste bine primită. Nu ştiu, nu vreau să anticipez. Poate că doamna Dăncilă e mai curajoasă decât Tudose, Tudorel Toader, Dragnea, Tăriceanu şi ceilalţi şi va accepta să colaboreze cu Comisia. Dacă vine la Bruxelles doar să se confrunte cu reprezentanţii Comisiei şi în general ai instituţiilor europene, nu cred că are vreun rost acest popas în cariera domniei sale”.

Întrebat dacă se simte vizat de acuzaţia Vioricăi Dăncilă, potrivit căreia unii europarlamentari români dezinformează Bruxellesul, Cristian Preda a răspuns: „Am întrebat-o şi aseară în avion, dar n-a avut o replică. De altfel, dânsa nici n-a avut în intenţie să se întâlnească cu europarlamentarii români, aşa cum n-au făcut nici Grindeanu, nici Tudose. Ultimul premier care a avut această idee, zic eu, bună să aibă întâlniri de altfel regulate cu deputaţii români din PE au fost domnul Cioloş. Dăncilă deşi a fost membră a PE nu are pe agenda vizitei sale o întâlnire cu membrii PE, ca să lămurim această chestiune”.

1449