Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Nu-mi schimb opinia privind susţinerea lui Kovesi

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles că raportul ministrului Justiţiei privind conducerea DNA nu a ajuns la Preşedinţie. El precizează că ceea ce a văzut joi seară a fost ”total lipsit de claritate şi de temeinicie” şi nu l-a făcut să-şi schimbe opinia în privinţa susţinerii DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că raportul prezentat de Tudorel Toader nu i-a plăcut, pentru că a fost lipsit de claritate şi de temeinicie.

Şeful statului declară că nu vede motive temeinice, din ceea ce a prezentat ministrul Justiţiei, pentru a propune revocarea lui Kovesi de la şefia DNA.

"Asta este o procedură care va mai dura (procedura de revocare a şefei DNA-n.r.). M-am exprimat şi aseară instituţional, cum au constatat mai mulţi analişti. Da, asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni, pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ceea ce a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate şi la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit de temeinicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea", afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a anunţat joi seară că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA.

El a acuzat între altele trei conflicte juridice de natură constituţională, implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

Urmează un aviz consultativ al CSM şi decizia finală a preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus deja că o susţine pe Kovesi.