Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raportul Toader a ajuns la CSM. Procurorii DNA, susținere pentru Kovesi

Ministrul Justiției a publicat, pe site-ul instituției, raportul prtivind revocarea șefei DNA. În paralel, peste 100 de procurori au semnat o scrisoare de susținere a Laurei Codruța Kovesi. 

"Avem o justiție, unii spun că este bună, alții spun că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți, trebuie să fie în slujba cetațeanului, trebuie să fie bună nu și rea!".  -  este începutul raportului ministrului justitiei, publicat vienri pe site-ul ministerului. Sunt aceleați vorbe cu care și-a început, joi seară,  declaratia de presa Tudorel Toader, declarație la finele căreia a propus revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Consiliul Superior al Magistraturii transmite că a primit documentul.Reprezentanţi ai CSM au declarat pentru News.ro că raportul ministrului Tudorel Toader a ajuns, a fost înregistrat şi a intrat în circuitul administrativ. Până la acest moment nu au fost dispuse însă alte măsuri, nici vreun calendar, iar data şedinţei în care va fi emis avizul privind revocarea va fi stabilită după analiza documentului. Este aproape exclus, însă, ca şedinţa să aibă loc luni, au mai spus reprezentanţii CSM, citați de news.ro.

Între timp, 135 de procuori au semnat o scrisoare de susținere a Laurei Codruța Kovesi. Aceștia afirmă că evaluarea făcută de Tudorel Toader ar fi bazată pe neadevăruri și supoziții. 

Într-adevăr, aşa cum a zis ministrul Justiţiei, lupta anticorupţie nu stă într-un singur om, însă nu putem accepta, ca cetăţeni liberi ai României şi profesionişti ai Dreptului, să asistăm la o cerere de revocare întemeiată pe neadevăruri, pe supoziţii şi pe informaţii din presă, neprobate în niciun fel în locul unei analize legale şi fundamentate. Unicul scop este de a o îndepărta pe Laura Codruţa Kovesi pentru singura vină că a reuşit să administreze această instituţie din care facem parte, cu mult curaj, tact şi performanţe apreciate de numeroşi cetăţeni români, dar şi de comunitatea europeană şi internaţională”, transmit procurorii.

 

În data de 22.02.2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a prezentat, la orele 18.00, sediul Ministerului Justiției, sala de consiliu, Raportul privind activitatea managerială la DNA. Raportul și anexele pot fi consultate AICI.