Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Wring: Bugetul Capitalei pe 2018, lipsit de viziune şi de transparenţă

wring_buget_capitala_lipsit_viziune_transparenta.jpg

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat bugetul pe 2018 (Sursa foto: pmb.ro)
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat bugetul pe 2018 (Sursa foto: pmb.ro)

Consilierul general USR Roxana Wring critică la RFI bugetul Bucureştiului pe 2018, aprobat recent de CGMB. Ea spune că cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, precum şi pe spectacole şi statui.

Roxana Wring observă că „bugetul pe 2018 nu este foarte diferit de cel pe 2017 sau bugetele anterioare. În general, sunt bugete care la început de an au nişte estimări mai degrabă fanteziste, în sensul că pe ce se va cheltui bugetul efectiv vom vedea la următoarele rectificări bugetare. Ca şi în anii precedenţi, este un buget care nu ne arată o viziune a dezvoltării Capitalei. Cel mai mare capitol este cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, acolo cheltuielile au crescut de trei ori şi spectacole şi statui, unde se vor cheltui vreo 300 de milioane, cât să mai cumpărăm vreo 400 de autobuze”.

Este un buget lipsit de viziune şi ne supără foarte tare că e lipsit de transparenţă, pentru că deşi de ani de zile cerem o prezentare a bugetului în format editabil, aceste pagini sunt scanate ilizibil de multe ori, pe care nimeni nu le poate parcurge, decât dacă printezi. Dacă printezi de pe site, atunci ai putea să-l parcurgi”, spune consilierul general.