Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîţu (PNL): Pilonul II de pensii va rămâne până la urmă fără bani

florin_citu_pilon_pensii_bani.jpg

Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii? (Sursa foto: pixabay)
Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii? (Sursa foto: pixabay)

Statul va începe o campanie de demonizare a sistemului privat, declară la RFI vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, care comentează afirmaţiile ministrului Muncii despre Pilonul II de pensii. Lia Olguţa Vasilescu a dat miercuri asigurări că nu se desfiinţează Pilonul II de pensii şi că doar se analizează posibilitatea ca fiecare persoană să poată să aleagă dacă vrea sau nu să cotizeze la acest pilon.

Florin Cîţu crede că „vor începe o campanie în perioada următoare de demonizare a sistemului privat. Deja a început: tot ce se întâmplă în sistemul privat este riscant, nu este sigur şi aşa mai departe (...). Va urma această campanie împotriva sectorului privat, care continuă campania de anul trecut”.

„Dacă se va merge până acolo cu această idee cu opţionalitatea, veţi vedea că va fi foarte greu. Cine va decide să se mute de la Pilonul I la Pilonul II va avea nişte condiţii dificile, va trebui să stea la cozi, va trebui să aducă tot felul de documente şi aşa mai departe, iar oamenii vor renunţa şi vor rămâne la Pilonul I. Am spus de anul trecut, vor lua banii din Pilonul II de pensii în două etape: în prima etapă vor reduce rata contribuţiei, au făcut-o; acum urmează a doua etapă şi veţi vedea că până la urmă, Pilonul II de pensii va rămâne fără bani, ei ne vor spune pentru că oamenii nu s-au transferat, eu vă spun pentru că ei vor face imposibil acest lucru şi vor începe o campanie de demonizare a tot ceea ce înseamnă sector privat”, afirmă senatorul PNL, membru al Comisiei de Buget-Finanţe.

 
Florin Cîţu, despre Pilonul II de pensii