Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Îl susţin pe Dragnea, e cel mai puternic preşedinte din istoria PSD

Liviu Pop senator PSD criza partid.jpg

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei (Sursa foto: site Ministerul Educaţiei/arhivă)
Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei (Sursa foto: site Ministerul Educaţiei/arhivă)

Senatorul PSD Liviu Pop declară la RFI că-l susţine pe Liviu Dragnea pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, la Congresul extraordinar din 10 martie.

Întrebat dacă-l susţine pe Liviu Dragnea pentru un nou mandat de preşedinte al PSD, Liviu Pop a răspuns: „Evident. Eu sunt membru al organizaţiei PSD Maramureş. Am avut vineri o Conferinţă Judeţeană extraordinară, în care am votat în unanimitate susţinerea domnului preşedinte Liviu Dragnea. În momentul în care a preluat conducerea partidului, am câştigat aproape toate bătăliile, dacă pot spune aşa, am avut un program de guvernare bine conturat, care ne-a dus la câştigarea majorităţii în Parlament, program de guvernare care se aplică, deci nu sunt doar vorbe şi promisiuni, sunt realizări concrete. Experienţa domniei sale şi echipa pe care a format-o la nivelul Guvernului, la nivelul Parlamentului şi de ce nu, la nivelul fiecărei organizaţii judeţene îmi permite să spun ca senator PSD că este cea mai bună soluţie în momentul de faţă pentru Partidul Social Democrat şi eu cred că în istoria lui nu a fost un preşedinte atât de puternic”.

Întrebat dacă faptul că Liviu Dragnea are o condamnare definitivă şi un dosar pe rol nu este o vulnerabilitate pentru PSD, senatorul a replicat: „Nu, nu cred că e o vulnerabilitate pentru Partidul Social Democrat, poate este o vulnerabilitate pentru persoana Liviu Dragnea, dar pentru PSD eu cred că ceea ce a contat în faţa alegătorilor este seriozitatea şi măsurile pe care le-am promis şi realizat, pentru că până la urmă asta cred eu că aşteaptă cetăţenii acestei ţări, fapte concrete, nu promisiuni hazardate”.

Cine e responsabil pentru bâlbele din ultimul an, legate de revoluţia fiscală şi modificarea legilor justiţiei? „E o opinie personală, nu una politică. Cred că a fost puţină nesincronizare la nivelul Executivului, o nesincronizare între ministere, întârzieri care au dus la neaplicarea unor măsuri. Un alt aspect este cel legat de adevăratele elemente care au dus la luarea acestor decizii, nu s-a cunoscut în detaliu fiecare zonă, detalii care uneori fac diferenţa, dar care se îndreaptă”, spune Liviu Pop.

Întrebat dacă Liviu Dragnea, ca preşedinte al PSD şi garant al Executivului, nu are nici o responsabilitate pentru problemele din ultimul an, senatorul a răspuns: „Cu toţii avem o responsabilitate, nu putem da vina pe o singură persoană. Fiecare ministru, fiecare premier, fiecare preşedinte de organizaţie, fiecare coleg de-al meu este responsabil, nu putem da astăzi vina pe o singură persoană, adică preşedintele partidului”.

 
Liviu Pop, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Congresul extraordinar al PSD