Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Ivan: Interesul lui Dragnea este să scape de câţiva incomozi

Catalin Ivan Miting PSD Cod Penal.jpg

Cătălin Ivan critică mitingul PSD (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)
Cătălin Ivan critică mitingul PSD (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)

Liviu Dragnea nu se simte confortabil şi nu vrea să aibă contracandidaţi la funcţia de preşedinte al PSD, declară la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan, membru al grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European. El spune care sunt în opinia sa mizele Congresului extraordinar al PSD din 10 martie.

Cătălin Ivan crede că Liviu Dragnea „nu vrea să facă alegeri pentru funcţia de preşedinte, pentru că nu se simte confortabil în scaunul pe care-l ocupă şi nu vrea să aibă contracandidaţi. În al doilea rând, face alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinţi, în condiţiile în care niciodată până la Liviu Dragnea aceste funcţii nu au fost atât de lipsite de substanţă. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, vicepreşedinţii PSD nu au existat (...). Singura miză pentru care organizează aceste alegeri Liviu Dragnea este ca membrii de partid să fie foarte preocupaţi de bătălia pentru funcţii (...) şi să nu se mai discute de fapt problemele importante ale partidului, căderea în sondaje, dictatura din partid, lipsa dialogului, ruperea totală de familia europeană din care facem parte, faptul că în atât de scurt timp PSD a devenit un partid nefrecventabil pentru absolut toţi cei din afară şi foarte multe alte discuţii care ar trebui să aibă loc în partid şi care nu au loc”.

În opinia eurodeputatului, „interesul lui Liviu Dragnea este să scape de câţiva incomozi, să dea senzaţia că după acest Congres controlează şi mai bine partidul, deşi evident nu este aşa, dar în politică lucrăm cu percepţii, nu cu realităţi şi să-i lase să se bată ca chiorii pe nişte funcţii care nu au avut în ultimii doi ani de zile nici o importanţă şi nici nu vor avea de acum încolo vreo importanţă, dar îl ajută pe Liviu Dragnea să-şi fidelizeze anumite persoane şi să scape de câţiva incomozi”.

Liviu Dragnea s-a răzgândit şi nu mai cere votul de încredere al PSD la Congresul de sâmbătă. Vor fi în schimb organizate alegeri pentru celelalte funcţii de conducere.