Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cătălin Ivan: Dragnea îşi trimite bezele cu Orban şi Kaczynski. PSD este izolat în UE

catalin_ivan_liviu_dragnea_bezele_orban_kaczynski.jpg

Liviu Dragnea, izolat de socialiştii europeni, potrivit lui Cătălin Ivan (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea, izolat de socialiştii europeni, potrivit lui Cătălin Ivan (Sursa foto: site PSD)

PSD nu mai are nici o punte de comunicare cu Bruxelles-ul, declară la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan, membru al grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European.

Cătălin Ivan spune că PSD s-a izolat de socialiştii europeni: „Încă se mai speră că în PSD lucrurile vor intra într-o normalitate, că a fost doar un derapaj cu Liviu Dragnea şi că partidul îşi va reveni. De aceea, se discută foarte mult despre izolarea PSD-ului, ceea ce s-a şi întâmplat, se întâmplă. Spuneţi-mi o întâlnire a lui Liviu Dragnea cu vreun lider european în ultimul timp, vreo deplasare a lui Liviu Dragnea la Bruxelles, la Parlamentul European, la PES Leaders. Nicăieri, pentru că este total-total nefrecventabil. Deci o izolare a PSD-ului a avut loc şi are loc chiar şi acum. Dovadă şi reacţia puerilă a lui Liviu Dragnea, aceea de a-i pune pe europarlamentarii PSD să voteze împotriva grupului politic, punându-i practic pe toţi cei care formează delegaţia PSD în afara grupului, n-a mai fost nimeni care să voteze ca ei pe un subiect atât de clar, de evident (sancţionarea Poloniei-n.r.). Probabil că Liviu Dragnea îşi trimite bezele acum cu Kaczynski, cine ştie, am văzut în ultimul timp şi cu Viktor Orban”.

Pentru eurodeputatul socialist, „este evident că PSD în acest moment nu mai are nici o punte de comunicare cu Bruxelles-ul şi cu partenerii noştri, cei din familia socialiştilor europeni măcar, iar până Liviu Dragnea nu pleacă de la conducerea PSD-ului şi până când lucrurile nu intră într-o stare de normalitate, nici nu se va schimba ceva”.

 
Cătălin Ivan, despre Liviu Dragnea şi familia socialiştilor europeni