Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tomac: Sunt şanse mari ca judecătorii CCR să-i dea dreptate preşedintelui în cazul Kovesi, dacă se va ajunge acolo

Tomac sanse mari CCR presedinte Kovesi.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis o susţine pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA (Sursa foto: presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis o susţine pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA (Sursa foto: presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să-şi fundamenteze foarte bine din punct de vedere juridic argumentaţia pe care o va prezenta atunci când va refuza propunerea făcută de ministrul Justiţiei de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că „în mod clar, preşedintele trebuie să-şi fundamenteze foarte bine din punct de vedere juridic argumentaţia pe care o va prezenta atunci când va refuza propunerea făcută de ministrul Justiţiei, pentru că am văzut deja în spaţiul public, se vehiculează tot mai des ideea de a contesta un eventual refuz pe care preşedintele Klaus Iohannis îl va face cel mai probabil în această situaţie”.

„Există şanse mari ca în cazul în care se va ajunge la CCR Curtea să-i dea dreptate preşedintelui, dar uitaţi-vă, noi am contestat la CCR împreună cu USR legile justiţiei şi nu ne-am aşteptat ca anumite articole totuşi să fie întoarse înapoi spre Parlament, pentru a fi reanalizate în comisia specială pentru legile justiţiei şi apoi Parlamentul să le adapteze la deciziile Curţii şi totuşi acest lucru s-a întâmplat”, spune Eugen Tomac.

 
Eugen Tomac, despre cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi