Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: Subiectul Kovesi trebuie închis, altfel vom pierde un an cu discuţii fără finalitate

Preşedintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, spune la RFI liderul UDMR, Kelemen Hunor. El cere ca subiectul să fie închis cât mai repede, pentru că există alte probleme mult mai importante de rezolvat.

Kelemen Hunor crede că Laura Codruţa Kovesi va rămâne la şefia DNA: „Sunt convins că lucrurile aşa rămân, cum am văzut în aceste zile, fiindcă nici preşedintele nu cred că va avea motive sau argumente de a-şi schimba punctul de vedere anunţat încă înainte de acel raport al ministrului Justiţiei. Sigur, nici procurorul-şef nu-şi dă demisia, aşa rămâne şi eu cred că e bine să rămână aşa, dar ar trebui închis acest subiect, fiindcă dacă nu vom reuşi să trecem peste această chestiune, atunci iarăşi vom avea un an, un an şi ceva, până când expiră mandatul procurorului-şef, când se va discuta mult despre un subiect de altfel extrem de important, extrem de sensibil, dar fără nici o finalitate şi nu se va discuta despre lucruri importante, lucruri mult mai importante, lucruri care pot fi schimbate de clasa politică, de Guvern, de Parlament, de cei din Opoziţie şi cei de la coaliţia de guvernare împreună şi vorbesc de proiecte mari”.

Care sunt efectele scandalului DNA? „Există o oarecare neîncredere sau o foarte mare doză de neîncredere la nivelul societăţii din România în toate direcţiile şi vertical şi orizontal şi între cetăţeni şi în instituţiile statului şi dacă creşte acest nivel de neîncredere, atunci sigur nu va avea nimeni de câştigat, nici instituţiile, nici cetăţenii şi nici statul. Din punctul meu de vedere, asta e cea mai gravă consecinţă pe termen mediu, pe termen lung, lipsa de încredere, lipsa de a proiecta ceva împreună, fiindcă nimeni nu are încredere în celălalt, tot timpul are impresia că celălalt are intenţii ascunse, intenţii necurate, ceea ce eu cred că 99% nu este adevărat”, apreciază liderul UDMR.