Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


USR vrea să dărâme zidul Casei Poporului

Liviu Pop lege buget.jpg

Parlamentul nu va modifica nimic din legea bugetului pe 2019, spune Liviu Pop (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Parlamentul nu va modifica nimic din legea bugetului pe 2019, spune Liviu Pop (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Zidul care înconjoară Palatul Parlamentului trebuie dărâmat. Solicitarea vine de la Uniunea Salvaţi România, care a prezentat un proiect urbanistic realizat de experţi din Bucureşti şi Copenhaga şi intitulat „Parcul Uranus”.

USR va lansa o petiţie publică, prin care propune ca după eliminarea zidului de beton din jurul Casei Poporului, să fie amenajat un parc de mari dimensiuni în spaţiul de lângă uriaşa clădire a Parlamentului, după cum explică la RFI consilierul parlamentar USR Şerban Marinescu.

„Propunerea noastră este să amenajăm un mare parc. Am putea să-l unim cu Parcul Izvor şi cu alt teren abandonat, cel din faţa Academiei şi care împreună ar crea unul dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti, ar fi chiar al treilea după Herăstrău şi Tineretului”, spune el.

„Avem în proiect foarte multe exemple, numai dacă vă gândiţi la Berlin, cum este, dar nu numai în Europa şi în SUA şi în Canada, avem multe exemple, Norvegia. Cam toate parlamentele din toate capitalele europene şi americane sunt în spaţii publice, la modul în care oamenii pot să ajungă până pe treptele Parlamentului, ba chiar să intre în Parlament. Nicăieri nu este ca la noi, oraşul acesta interzis, care e Palatul Parlamentului”, declară Şerban Marinescu.

De-a lungul timpului, mai mulţi lideri politici, precum Elena Udrea, Roberta Anastase şi Valeriu Zgonea au propus dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului.

 
Şerban Marinescu, despre proiectul Parcul Uranus