Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Toate candidaturile la congresul PSD, validate

Comitetul Executiv al PSD a validat, astăzi,  lista candidaților pentru funcţiile de conducere din partid. 24 de social – democraţi vor cere votul colegilor în Congresul din 10 martie.

Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu şi Viorica Dăncilă candidează pentru funcţia de preşedinte executiv, în timp ce pentru funcţia de secretar general candidează actualul secretar general, Marian Neacşu, dar şi secretarul general adjunct al partidului Codrin Ştefănescu. Sâmbătă vor fi aleși și cei 16 vicepreședinți,  jumătate urmând a fi bărbați și jumătate femei.

Mai mulţi membri PSD au contestat noua variantă prin care vicepreşedinţii vor fi aleşi câte doi pe regiune. Alții au spus că nu este oportun acum un congres în care să fie alegeri.

"Procedura după care se vor desfăşura alegerile la congres a fost votată cu mare majoritate în şedinţa Comitetului Executiv. Văd că se concrentrează pe proiectul de ţară, dar startul proiectului va fi prezentat la congres. (...) Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri de ce candidăm",  s-a întrebat, retoric, Liviu Dragnea. 

Președintele PSD a anunțat că după congresul de mâine, va fi convocat Consiliul Național al PSD și va propune ca Niculae Bădălău să dețină funcția de președinte al acestui consiliu.