Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rezoluție pentru unirea cu Republica Moldova, semnată la Iași

moldova-romania.jpg

Sursa imaginii: 
gov.md

La Palatul Culturii din Iași a fost lansată Liga Aleșilor Locali Unioniști, o asociație care miliează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Din organizație fac parte peste 100 de primari basarabeni care au votat declarații simbolice de unire la începutul acestui an.

Conferinţa aleşilor locali unionişti care s-a desfășurat sâmbătă la invitația primarului municipiului Iași, Mihai Chirica, a condus la înființarea Ligii Aleșilor Locali Unioniști. 

Pe lângă cei peste 100 de edili basarabeni care au aderat la această organizație, din România, s-au înscris primarii din două oraşe, al Iaşului şi al unei localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud.

Tot aici a fost votată și rezoluția prin care se solicită ca unirea Republicii Moldova cu România să devină proiect de țară, după cum a precizat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Demersul de la Iași este susținut și de platforma Acțiunea 2012, al cărei președinte este George Simion. Acesta a afirmat că va continua activitățile de susținere a proiectului unionist atât în România cât și în Republica Moldova.

În perioada următoare, primarii unioniști din România și Republica Moldova vor avea o serie de acțiuni comune de susținere a rezoluției adoptate la Iași.