Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban: Sesizările împotriva lui Iohannis şi Kovesi de la CNCD nu au absolut nici o justificare

Ludovic Orban OUG Coduri Penale ochi patru.png

Ludovic Orban critică ideea unei OUG pentru Codurile Penale (Foto: arhivă RFI-captură video)
Ludovic Orban critică ideea unei OUG pentru Codurile Penale (Foto: arhivă RFI-captură video)

Sesizarea depusă la CNCD de redacţia Lumea Justiţiei împotriva preşedintelui şi a şefei DNA este nejustificată, declară la RFI liderul PNL, Ludovic Orban. Luju.ro a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, din cauză că atât Klaus Iohannis, cât şi Laura Codruţa Kovesi i-au etichetat drept „penali” şi „inculpaţi” pe cei care atacă justiţia. CNCD a amânat pentru 26 martie discutarea cazului.

Ludovic Orban crede că sesizarea CNCD nu se justifică: „Referitor la termenul de inculpaţi, ăsta este termenul pe care îl are o persoană care este trimisă în judecată. În ceea ce priveşte „penal”, conceptul în sine, care au probleme cu legea sau care au încălcat legea. Nu mi se pare că e o formă de discriminare folosirea acestor apelative”.

Liderul PNL precizează că „e vorba de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. În ce sens se operează o discriminare prin folosirea acestor termeni? Dacă în cazul primului-ministru PSD, Viorica Vasilica Dăncilă, chiar era o discriminare faţă de o categorie, persoanele care suferă de autism, prin folosirea cu conotaţii peiorative a termenului de autist, în aceste două cazuri chiar nu au absolut nici un fel de justificare sesizările”.

Ludovic Orban, despre sesizarea de la CNCD privind termenii "inculpaţi" şi "penali"