Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ludovic Orban la RFI: PNL a crescut spectaculos; liberalii să facă marcaj om la om

Orban Ponta declaratii neamicale motiune cenzura.jpg

Ludovic Orban face apel la UDMR şi Pro România să susţină moţiunea de cenzură (Sursa foto: site PNL)
Ludovic Orban face apel la UDMR şi Pro România să susţină moţiunea de cenzură (Sursa foto: site PNL)

Preşedintele PNL le cere liberalilor din teritoriu să facă o opoziţie mai dură. Ludovic Orban spune pe de altă parte la RFI că formaţiunea sa a crescut cu zece procente în sondajele interne.

Liderul PNL declară că partidul său a ajuns la 30% în sondaje: „Nu-mi place să mă bat cu alţii în sondajele de opinie. Noi comandăm periodic sondaje de opinie, ne interesează mai puţin să le dăm publicităţii, ca să creem impresii sau să manipulăm opinia publică prin intermediul unor cifre. Pe mine cel puţin şi echipa Partidului Naţional Liberal ne interesează preocupările oamenilor, percepţiile oamenilor, aşteptările oamenilor, priorităţile oamenilor şi mai ales ne interesează să testăm percepţia societăţii româneşti despre diferitele teme importante aflate în agendă. Partidul Naţional Liberal este singurul partid care a crescut semnificativ după Congresul din iulie anul trecut. La ora actuală, suntem pe un scor de aproximativ 30%, ceea ce înseamnă o creştere spectaculoasă de aproximativ zece procente. Important este că suntem pe un trend ascendent şi a crescut şi simpatia pentru partid, care se poate transforma în perspectivă în intenţie de vot. Dar asta nu ne face să ne culcăm pe o ureche sau să fim mulţumiţi, dimpotrivă, suntem şi mai hotărâţi şi mai determinaţi să construim o alternativă serioasă”.

Ludovic Orban a explicat la RFI ce a vrut să spună atunci când le-a cerut liberalilor să nu mai facă „blaturi” cu PSD: „Mai sunt unii care nu fac opoziţie aşa cum mi-aş dori eu să facă opoziţie, adică să taxeze orice abuz, să taxeze orice fel de nerealizare, să se opună la orice fel de măsură care nu este în avantajul comunităţii locale sau al judeţului şi să facă marcaj om la om la nivel judeţean. Ideea era că sunt unii care sigur, fac conferinţe de presă, atacă PSD-ul, dar atacă mai mult pe teme naţionale şi mai puţin pe teme judeţene. Or ei trebuie să înţeleagă că şi la nivel judeţean se dă aceeaşi bătălie şi că nu trebuie să menajeze pe nimeni din PSD, dimpotrivă, trebuie să critice extrem de sever şi documentat, argumentat, nu de dragul criticii, orice măsură care este dăunătoare judeţului sau comunităţii locale”.

Ludovic Orban, despre Opoziţie şi sondajele interne
964