Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Ghinea (USR): Tornada mediatică în jurul lui Sebastian Ghiţă este ruşinoasă

Cristian Ghinea Iohannis referendum.jpg

Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)

„De câte ori are chef Sebastian Ghiţă să se adreseze poporului, noi ar trebui să stăm leşinaţi în faţa televizorului? E de un ridicol absolut”, spune la RFI deputatul USR Cristian Ghinea. În opinia lui, să participi la sindrofiile unor oameni politici nu e prăpastie în cer, e mai degrabă de prost gust.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă i-a arătat jurnalistului Ion Cristoiu o fotografie din telefon, în care susţine că apare şefa DNA la el acasă, cerând ca imaginea să nu fie făcută publică. Omul de afaceri o acuză pe Laura Codruţa Kovesi că „nu spune adevărul” atunci când neagă toate „adevărurile” spuse de el.

Cristian Ghinea consideră că întreaga poveste este ridicolă: „Ţin să remarc tornada mediatică pregătită, cu două-trei televiziuni private şi televiziunea publică, ceea ce mi se pare absolut ruşinos, care s-au sincronizat ca să prezinte un interviu în care Sebastian Ghiţă spune aceleaşi chestii pe care le-a mai spus de câteva ori. Adică de câte ori are chef Ghiţă să se adreseze poporului român, noi ar trebui să stăm leşinaţi în faţa televizorului, mamă, ce-a mai spus Ghiţă! E de un ridicol absolut. Şi chestia asta cu fotografia ce a demonstrat, că a avut loc un eveniment la podgoria lui Ghiţă şi că a fost şi şefa DNA acolo, ceea ce n-ar fi fost o idee bună să meargă, dar ce altceva arată poza pe care a văzut-o doar Ion Cristoiu, ca Mama Omida a analizei politice româneşti? Totul e de un ridicol absolut în toată povestea asta”.

„Sebastian Ghiţă pe vremea aia era un om important în PSD, era mâna dreaptă a premierului şi şefului PSD de la acel moment. Dacă oamenii puternici organizează o sindrofie, să dai pe acolo nu e prăpastie în cer, e mai degrabă de prost gust să te duci la Ghiţă la podgorie, dar asta nu demonstrează ceva penal sau altceva, adică Ghiţă dă o petrecere şi cine vine la el acasă este penal, pentru că Ghiţă e penal. Pe vremea aia nu era penal, se ştia cam ce face, dar nu era nici un dosar pe numele lui. Se insistă obsesiv pe nişte amănunte”, mai observă deputatul USR.