Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Va expulza România diplomaţi ruşi, în cazul Skripal? Ce spune eurodeputatul Victor Boştinaru

De unde agent neurotoxic otravire Skripal.jpg

Fostul spion Serghei Skripal, otrăvit cel mai probabil de Rusia (Foto: Yuri Senatorov/Kommersant/AFP)
Fostul spion Serghei Skripal, otrăvit cel mai probabil de Rusia (Foto: Yuri Senatorov/Kommersant/AFP)

O acţiune de o asemenea gravitate, precum presupusa otrăvire a fostului spion Serghei Skripal de către Rusia, nu poate rămâne fără un răspuns, declară la RFI eurodeputatul PSD Victor Boştinaru. El crede că lucrurile nu pot continua de aceeaşi manieră.

Ar trebui să expulzeze România diplomaţi ruşi, în cazul Skripal? „Nu cunosc detaliile, ştiu doar din ce am citit în presa internaţională că e de aşteptat ca un număr de 12 state membre ale UE probabil vor lua măsuri în această direcţie, dar haideţi să fim sinceri, o acţiune de o asemenea gravitate, necunoscută nici în perioada Războiului Rece şi făcută atât de provocator, atât de flagrant, încât să arate cine, vezi Doamne, ar avea muşchii mai tari în acest context, nu poate să rămână fără un răspuns şi să credem că lucrurile pot continua de aceeaşi manieră”, spune Victor Boştinaru.

Consiliul European a declarat recent că susţine poziţia Marii Britanii privind responsabilitatea Rusiei în cazul Skripal. Mai multe state UE analizează posibilitatea retragerii propriilor reprezentanţi diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomaţilor ruşi.

Victor Boştinaru, intervievat de Cosmin Ruscior, despre cazul Skripal