Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi contre în Parlament, pe legile justiţiei

Stelian Ion Dezbateri Comisia Iordache.jpg

Opoziţia acuză lipsa dezbaterilor reale asupra Codurilor, în Comisia Iordache din Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Opoziţia acuză lipsa dezbaterilor reale asupra Codurilor, în Comisia Iordache din Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Comisia Iordache a dat luni raport de admitere pe cele trei legi ale justiţiei, după ce au fost dezbătute şi votate amendamentele depuse de senatori. Legile urmează să intre la votul final din plenul Senatului.

În urma amendamentelor depuse de senatori, legile justiţiei nu au suferit modificări de fond faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor, potrivit News.ro.

USR vrea să atace alături de PNL legile justiţiei la Curtea Constituţională, a declarat luni deputatul Ion Stelian, care critică modul în care au fost adoptate legile reexaminate în Parlament, ca urmare a deciziilor CCR.

PNL va ataca din nou la CCR legile justiţiei, a anunţat şi deputatul liberal Ioan Cupşa, afirmând că majoritatea PSD-ALDE a creat suficiente motive pentru ca legile să fie declarate neconstituţionale. El critică „graba" şi „superficialitatea” cu care au fost adoptate în Comisia Iordache legile justiţiei.

Camera Deputaţilor a adoptat marţea trecută cele trei legi ale justiţiei, după ce au fost modificate în Comisia Iordache, ca urmare a deciziilor CCR.