Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloş la RFI: Vrem ca noul partid să fie unul de masă; îmi doresc să candidez la europarlamentare

Dacian Ciolos fost premier tehnocrat sefie UE.jpg

Foto: arhivă RFI
Dacian Ciolos ar putea fi primul si singurul român presedinte de grup politic în Parlamentul European
Sursa imaginii: 
RFI

Fostul premier Dacian Cioloş declară la RFI că obiectivul partidului Mişcarea România Împreună este ca după alegerile parlamentare din 2020, să poată forma un Guvern. El spune de asemenea că şi-a propus să candideze la primele alegeri care vor avea loc anul viitor, adică la cele pentru Parlamentul European.

Cum se poziţionează Mişcarea România Împreună? "Vrem să fie un partid de masă şi să-i reprezinte pe toţi cei care până acum au considerat că n-are rost să se amestece în politică sau că politica nu e pentru ei, că societatea trebuie condusă de alţii şi care în sfârşit, după ce s-a întâmplat în ultimii ani şi mai ales anul trecut, au înţeles că trebuie să se implice", spune Dacian Cioloş.

Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare din 2019, fostul premier a răspuns: „Lucrurile astea o să le discutăm în partid, după ce partidul va fi înfiinţat, dar personal, da, îmi doresc acest lucru. Am tot fost acuzat în ultima vreme că nu mi-am asumat până acum niciodată o candidatură şi în condiţiile acestea, am spus că dacă intru în politică, voi candida la primele alegeri, oricare ar fi ele. Deci în măsura în care primele alegeri vor fi alegeri europarlamentare şi cu atât mai mult cu cât am o experienţă pe domeniul acesta, dacă în partid vom considera că asta e o soluţie bună şi că pot să aduc un plus, voi candida”.

„Şi această candidatură o s-o integrăm într-o abordare mai largă, pentru că obiectivul nostru este ca în 2020 la alegerile parlamentare, după alegerile parlamentare din 2020, să putem fi parte a guvernării, să putem forma un Guvern”, precizează Dacian Cioloş.

Fostul premier a anunţat vineri că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului Mişcarea România Împreună, desprins din platforma civică România 100.

 
Dacian Cioloş, intervievat de Cosmin Ruscior, despre partidul Mişcarea România Împreună. Va candida la alegerile europene?