Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: “Președintele Iohannis să arate stenogramele întâlnirii”

dancila.jpg

Sursa imaginii: 
gandul.info

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, marți seară, președintelui Klaus Iohannis să „arate stenogramele întâlnirii” pe care cei doi au avut-o în cursul zilei.
 

Solicitarea vine ca urmare a unui comunicat trimis de Administraţia Prezidenţială referitor la întâlnirea premierului cu șeful statului.

"Sincer, sunt uimită. Am văzut comunicatul domnului preşedinte, eu sunt uimită de acel comunicat, dar nu vreau să fim în postura de a crede ceea ce a scris domnul preşedinte în comunicat sau ceea ce spun eu. Cred că cel mai bine ar fi ca domnul preşedinte să arate stenogramele întâlnirii şi atunci ne-am edifica toţi. Eu nu pot să îmi permit să spun despre cineva că minte, dar lucrurile nu au stat aşa cum este în comunicat”, a declarat Viorica Dăncilă.
Preşedintele României a atenţionat Guvernul că, după primele 3 luni de aplicare, efectele noii legislaţii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că Legea se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii de la care a emanat, în condiţiile în care s-a intervenit cu excepţii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anulează inclusiv caracterul unitar al intenţiei legislative, a precizat Administrația Prezidențială.

 
Viorica Dăncilă, premierul României