Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan: Executarea pedepsei pentru corupţie la domiciliu, un lucru halucinant

Raluca Turcan PNL motiune cenzura.jpg

Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan declară la RFI că amendamentul PSD prin care persoanele condamnate pentru corupţie vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end este “distructiv”.

Potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridică din Camera Deputaţilor, persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end, într-un centru special înfiinţat.

Raluca Turcan critică propunerea PSD: „Halucinant, însă în acord cu tot ceea ce au făcut până acum pe justiţie. Ce este mai devastator este că au şi un comportament extrem de tendenţios, ca să nu zic distructiv, la adresa a tot ceea ce înseamnă dezbatere parlamentară, pentru că acest amendament este făcut la un proiect de lege al PNL, în acord cu tot ceea ce înseamnă cadru european privind pedepsele compensatorii şi din nefericire, cei de la PSD şi-au propus să demonstreze că într-adevăr pot să facă orice în Parlamentul României. Majoritatea lor distructivă s-a manifestat ca atare”.

„Noi suntem categoric împotriva acestui amendament şi unei astfel de decizii, pentru că ele sunt în acord cu tot ceea ce au făcut până acum şi anume să se gândească ce pedepse urmează să primească cei doi capi ai majorităţii de guvernare şi să încerce să-i scape pur şi simplu fie de dosare, iar dacă nu pot de dosare, cu siguranţă de executarea pedepsei”, spune liderul deputaţilor liberali.

 
Raluca Turcan, despre executarea pedepselor pentru corupţie la domiciliu