Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan, despre partidul anunţat de Cioloş: Singura alternativă reală la PSD-ALDE e PNL

Raluca Turcan liberali referendum familie.jpg

Raluca Turcan: PSD a lansat referendumul pentru familie, ca să acopere eşecul actualei guvernări (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)
Raluca Turcan: PSD a lansat referendumul pentru familie, ca să acopere eşecul actualei guvernări (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)

„Ca să împingi România înainte, e nevoie de mai mulţi oameni care vor să schimbe cu adevărat lucrurile, nu de oameni care pun mai presus diferite calcule, interese, orgolii personale”. Declaraţia a fost făcută la RFI de prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care precizează în contextul înfiinţării partidului Mişcarea România Împreună de către fostul premier Dacian Cioloş că PNL este singura alternativă reală la PSD-ALDE.

Cum priveşte Raluca Turcan partidul anunţat de Dacian Cioloş? „Îl privesc ca pe o oportunitate în plus să vorbim şi să muncim mult mai mult în Partidul Naţional Liberal. Punct. Pentru mine, în momentul de faţă, singura alternativă reală la ceea ce înseamnă forţa, malaxorul şi distructivitatea PSD-ALDE o reprezintă Partidul Naţional Liberal (...). Vreau să-i conving pe oameni că pentru a opri tăvălugul PSD, trebuie să se concentreze pe o forţă politică ce ar fi capabilă de mâine să guverneze, de mâine să pună soluţii pe masă şi să aducă mai mulţi oameni buni la decizie”.

„Dacă vrei să rezolvi lucrurile în ţara aceasta, dacă vrei să împingi România înainte, trebuie să aduci mai mulţi oameni buni la decizia politică, oameni responsabili, integri şi care vor să schimbe cu adevărat lucrurile, nu oameni care pun mai presus diferite calcule, interese, orgolii personale”, spune liderul deputaţilor liberali.

Ar fi dispus PNL să colaboreze cu partidul anunţat de Dacian Cioloş? „PNL este deschis pentru orice om de bună credinţă, care vine, atunci când este greu pentru România, în PNL, care pune umărul la demantelarea acestei guvernări nocive pentru românul de rând”, răspunde Raluca Turcan.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat vineri că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului Mişcarea România Împreună, desprins din platforma civică România 100.

 
Raluca Turcan, despre partidul anunţat de Dacian Cioloş