Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac: PSD inventează teme ce sfidează absurdul

Eugen Tomac PMP razboi Ucraina OUG energie.jpg

Eugen Tomac: Vladimir Putin a rămas în logica Războiului Rece
Eugen Tomac: Vladimir Putin a rămas în logica Războiului Rece
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

PSD este campion la inventat teme pe care le prezintă apoi drept mari pericole pentru societate, declară la RFI preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac. El comentează afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia protocoalele încheiate de SRI cu instituţii ale statului reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică.

Eugen Tomac spune că discursul "isteric" al PSD nu-l impresionează: „Terminologia asta isterică folosită de liderii PSD şi de alţi politicieni nu mă impresionează, dintr-un motiv foarte simplu: pentru că să nu uităm, domnul Dragnea este la putere de vreo opt ani de zile, au majoritate în Parlament. Dacă să presupunem prin absurd, i s-ar fi părut în ultimii opt ani de zile că în România se întâmplau lucruri care nu aveau nimic în legătură cu statul de drept şi cu respectarea legislaţiei şi a regulilor democratice, aveau instrumentele democratice prin care puteau modifica aceste aspecte, pentru că legea se face în Parlament. Or astăzi, când PSD se află la guvernare şi după aproape şase ani de guvernare PSD nu pot oferi nici o perspectivă şi nici o explicaţie pentru lipsa atragerii fondurilor europene, pentru dezastrul din sănătate, pentru dezastrul din educaţie, sunt campioni la a crea teme pe care le inventează şi le prezintă drept mari pericole pentru societatea românească. Este un sport în PSD să inventeze teme care sfidează absurdul”.

„Sigur că dacă există abuzuri şi nereguli în sistem, ele trebuie corectate, dar nu în această manieră, pentru că România există şi dincolo de lozincile PSD şi trebuie tratate lucrurile cu maximă responsabilitate”, afirmă preşedintele executiv al PMP.

 
Eugen Tomac, despre reacţiile PSD în scandalul protocoalelor SRI