Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD vrea un „mare miting” pentru familia tradiţională. Ce spune ACCEPT?

psd_miting_familie_traditionala.jpg

Un miting pentru familie va fi organizat de PSD (Sursa foto: pixabay)
Un miting pentru familie va fi organizat de PSD (Sursa foto: pixabay)

PSD anunţă un „mare miting” la Bucureşti pentru susţinerea familiei tradiţionale. Acţiunea vine în contextul unui posibil referendum în luna mai pentru redefinirea familiei în Constituţie, lucru criticat de organizaţiile care apără drepturile minorităţilor sexuale şi nu numai.

Mitingul PSD este un demers politic, care nu va rezolva problemele familiilor din România, spune la RFI preşedintele ACCEPT, Florin Buhuceanu: „În România trăiesc totuşi şi au trăit dintotdeauna familii care nu se bazează pe instituţia căsătoriei. Ele trebuie legal protejate şi de aceasta credem că devine cu atât mai imperioasă nevoia de adoptare a legislaţiei parteneriatului civil. Doar cu toate aceste piese puse cap la cap putem vorbi de o susţinere efectivă a familiilor din România”.

„Nu credem că familia din România poate fi cu adevărat susţinută prin astfel de mijloace stradale, mă iertaţi. Un miting nu rezolvă nimic din complexitatea problemelor pe care le are orice familie din România”, consideră el.

PSD a decis să organizeze un mare miting pentru susţinerea ”familiei tradiţionale”, a anunţat luni preşedintele partidului, Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional: ”Am decis organizarea unui miting mare al PSD, pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista nici un echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”. Liderul PSD a spus că va fi ”un miting mare, foarte mare, la Bucureşti”.

Întrebat de ce a decis PSD să organizeze acum acest miting, Liviu Dragnea a răspuns: ”Pentru că suntem pe ultima sută de metri de a adopta în Senat modificările la Constituţie. De asta, pentru că acum este subiectul”.

În legătură cu promulgarea legii de către preşedinte, şeful PSD a declarat: ”Să vedem ce face preşedintele, dar dacă Senatul adoptă propunerile de modificare pentru Constituţie, cred că nu o să ne mai oprească nimeni să facem lucrul ăsta”.

 
Florin Buhuceanu, despre mitingul PSD pentru familia tradiţională