Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Stolojan: Nerevocarea lui Kovesi, o decizie corectă

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge cererea de revocare a şefei DNA este corectă, declară la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. El se întreabă pe de altă parte cum puteau fi secrete protocoalele SRI cu instituţiile statului, din moment ce erau aplicate de mii de oameni.

În opinia lui Theodor Stolojan, decizia de nerevocare a Laurei Codruţa Kovesi „este o decizie corectă, pentru că DNA-ul şi-a dovedit pe deplin eficienţa. Dacă ne uităm, în primul rând, definirea corupţiei, care este legată de fondurile publice şi de exercitarea funcţiei publice de către anumiţi indivizi în folos propriu sau în folosul altor persoane cu care ei au fel de fel de legături, atunci trebuie să constatăm din ceea ce am văzut în aceşti 29 de ani de tranziţie, corupţia există în toate sistemele funcţionale din România, care gestionează bani publici sau funcţii publice”.

„A pune acum în cârca conducătorului DNA-ului toate neajunsurile care există şi în sistemul DNA, unele abuzuri făcute de procurori, mi se pare total incorect. Când avem probleme într-un sistem trebuie corectate şi nu făcută o vânătoare de capete. Ideea care se propagă în societate că au existat, că există nişte protocoale secrete, de care văd acum că nimeni nu ştie absolut nimic, toţi spun că erau secrete, vorbesc de cei cu funcţii importante în stat, preşedinţi de Cameră, de Senat, de miniştri şi aşa mai departe este ridicolă. Ce poate să fie secret, când este aplicat de mii de oameni din sistemul de justiţie, din Procuratură, din Poliţie şi aşa mai departe. A spune că noi nu ştiam că există asemenea protocoale e ridicol”, afirmă eurodeputatul.

 
Theodor Stolojan, despre nerevocarea lui Kovesi