Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputatul USR Stelian Ion critică anunțul ministrului Toader de a sesiza CCR după refuzul președintelui de revocare a șefei DNA

Deputatul USR Stelian Ion critică la RFI anunțul ministrului Justiției de a sesiza CCR după refuzul președintelui de a o revoca pe șefa DNA. ”Ce să înțelegem? Dacă ai o altă opinie decât a Guvernului sau decât a ministrului sau decât a puterii actuale, automat ești împotriva puterii actuale, automat ai săvârșit un conflict de natură constituțională?! Cred că puterea actuală își dorește să transforme Curtea Constituțională într-un instrument prin care să-i rezolve toate problemele importante pe care le are”, a spus Stelian Ion.

Oficialii statului se contrazic după refuzul președintelui de revocare a șefei DNA. Klaus Iohannis a declarat că nu există niciun conflict între Guvern și președinte pentru sesizarea Curții Constituționale.

Șeful statutului spune că ar putea înțelege nemulțumirea lui Tudorel Toader, dar adaugă faptul că până la un conflict e cale lungă.

Președintele Senatului sare însă în apărarea ministrului Toader.

Călin Popescu Tăriceanu susține că se impune sesizarea CCR deoarece preşedintele a refuzat revocarea.

Deputatul USR Stelian Ion spune la RFI că nu există niciun conflict și speră ca judecătorii CCR să recunoască rolul președintelui în stat.

”Ce să înțelegem? Dacă ai o altă opinie decât a Guvernului sau decât a ministrului sau decât a puterii actuale, automat ești împotriva puterii actuale, automat ai săvârșit un conflict de natură constituțională?! Cred că puterea actuală își dorește să transforme Curtea Constituțională într-un instrument prin care să-i rezolve toate problemele importante pe care le are. S-a întâmplat la abuzul în serviciu, s-a întâmplat cu OUG 13  și cu multe altele. Eu sper Curtea Constituțională, dacă va fi sesizată, să aprecieze foarte clar că, totuși, președintele nu are un rol decorativ”, a spus Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei a dat de înţeles că Executivul ar putea sesiza lunea viitoare Curtea Constituțională în acest caz.

Întrebat dacă ministrul Justiției speră la o soluție favorabilă la CCR, din moment ce insistă cu o astfel de sesizare, deputatul USR Stelian Ion a declarat că ”mie impresia asta mi-o dă. (...) Se așteaptă la o soluție favorabilă. Eu aștept însă echilibru din partea Curții Constituționale”, a mai spus Stelian Ion.

 
Deputatul USR Stelian Ion în dialog cu Valentin Chisoceanu