Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Iordache la RFI: Sesizarea Comisiei de la Veneţia, un demers politicianist al PNL

Florin Iordache Klaus Iohannis frica Dancila.jpg

Florin Iordache îl critică pe Klaus Iohannis: A avut o prestație jalnică (Sursa foto: cdep.ro)
Florin Iordache îl critică pe Klaus Iohannis: A avut o prestație jalnică (Sursa foto: cdep.ro)

Demersul PNL privind sesizarea Comisiei de la Veneţia este unul politicianist. Iată ce spune la RFI preşedintele Comisiei speciale a Parlamentului pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache. Reacţia sa vine după ce liberalii au convins Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să ceară un punct de vedere de la forul european amintit asupra legilor justiţiei.

Florin Iordache acuză PNL-ul că nu urmăreşte decât să blocheze adoptarea finală a legilor justiţiei: “E un demers politicianist pe care-l face PNL-ul. Au văzut că n-au în ţară nici o şansă de a bloca într-un fel legile justiţiei şi atunci au ales să se plângă şi la APCE. Nu-i nici o problemă, pentru că în deciziile CCR, în toate cele trei decizii ale CCR se spune că legile justiţiei, aşa cum au fost aprobate de Parlament respectă deciziile Comisiei de la Veneţia”.

Ce se va întâmpla între timp la Bucureşti? “Deocamdată, două dintre legi au fost declarate constituţionale şi sunt la preşedinte la promulgat. În cea de-a treia vrem să modificăm definiţia erorii şi în aceste condiţii ce să se întâmple? Nu mai are ce să se întâmple, pentru că repet, legile aşa cum au fost făcute respectă inclusiv principiile Comisiei de la Veneţia”, susţine deputatul PSD.

Întrebat dacă va fi modificată ultima lege, chiar dacă nu există încă o opinie a Comisiei de la Veneţia, Florin Iordache a răspuns: “Bineînţeles, pentru că legile aşa cum sunt făcute, sunt făcute în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia”.

Întrebat ce va face dacă membrii Comisiei de la Veneţia vor spune că legile justiţiei au o problemă, deputatul PSD a replicat: “Acesta este un scenariu care nu se poate susţine, pentru că repet, legile acestea au fost făcute în concordanţă şi cu principiile Comisiei de la Veneţia (…). Comisia de la Veneţia nu poate suprareglementa peste deciziile CCR”.

 
Florin Iordache, despre Comisia de la Veneţia