Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis, despre deplasarea premierului în Israel: "O vizită plină de ciudățenii"

klaus-iohannis-presedinte.jpg

Image source: 
presidency.ro

O vizită plină de "ciudățenii". Astfel a caracterizat preşedintele Klaus Iohannis deplasarea în Israel a premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

"M-a îngrijorat secretomania în care s-a organizat această plecare”, a declarat astăzi șeful statului.

Această vizită pe care o face premierul și se pare și președintele Camerei Deputaților în Israel are câteva ciudățenii. Una din ele este că nu au venit la discuții, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele și pentru Guvern, și nu pentru România”, a declarat  Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat cel mai îngrijorat de „secretomania” în care a fost organizat această plecare.

„Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă și să anunțe seara târziu, înainte de plecare, acest lucru, fără să anunțe agenda, fără să se știe de fapt ce caută acolo. Fiindcă așa, în vizită turistică, poate să plece oricine, oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se știe mai mult”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a adus în discuție și vizita lui Liviu Dragnea în Israel: „Mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo. Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări. Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii, dar sper că după revenire să aibă bunul simț și să explice românilor ce au făcut acolo”.