Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna (USR): Dragnea caută recunoaşterea internaţională în Israel

dan_barna_dragnea_recunoastere_internationala_israel.jpg

Liviu Dragnea, primit de premierul israelian, Benjamin Netanyahu (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea, primit de premierul israelian, Benjamin Netanyahu (Sursa foto: site PSD)

Liviu Dragnea aruncă la gunoi politica externă a României, prin demersurile privind mutarea ambasadei în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, declară la RFI preşedintele USR, Dan Barna.

În opinia liderului USR, „ceea ce a făcut Liviu Dragnea în aceste zile este încă un exemplu al dorinţei sale de a confisca întregul stat şi de a duce în derizoriu România (...). Liviu Dragnea încearcă să joace o carte pur personală, din dorinţa disperată de a obţine un fel de recunoaştere internaţională. Tot mapamondul ştie că România are o problemă majoră de corupţie. Liviu Dragnea este asimilat şi este reprezentantul acestei probleme şi el nu are nici un fel de credibilitate şi atunci decide să sacrifice interesul de politică externă al României, acela de a fi un jucător care contează, să sacrifice pe o miză personală, sperând o apropiere directă de Donald Trump, ocolind Departamentul de Stat al SUA, în dorinţa de a căpăta nişte credibilitate, aruncând în aer şi relaţia cu UE, care pe bună dreptate îl critică şi critică PSD-ul, pentru atacul împotriva justiţiei”.

Dan Barna afirmă că „suntem într-o situaţie în care preşedintele partidului majoritar din România sacrifică politica externă a României şi toţi anii de diplomaţie, pe o miză pur-pur personală, pentru că decizia mutării ambasadei şi o astfel de decizie nu poate fi luată pe individual, ca un subiect pe buletinul domnului Liviu Dragnea (...). Tocmai a aruncat la gunoi politica externă a României, punându-ne într-o poziţie foarte vulnerabilă şi consumând foarte mult din credibilitatea pe care statul nostru o avea şi în regiune şi în raporturile cu UE”.

Dan Barna, despre mutarea ambasadei la Ierusalim