Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pleşoianu (PSD) la RFI: Preşedintele Iohannis se cere la o suspendare

Klaus Iohannis Romania Consiliu UE.jpg

Image source: 
Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se cere suspendat, declară la RFI deputatul PSD Liviu Pleşoianu, după ce şeful statului i-a cerut vineri demisia premierului Viorica Dăncilă. Parlamentarul crede că Partidul Social Democrat nu ar trebui să intre în război cu liderul de la Cotroceni.

Liviu Pleşoianu consideră că Executivul trebuie să-şi vadă de treabă în continuare, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă: „Nu cred că e necesar să intrăm într-un război cu domnul Iohannis, tocmai pentru că exact asta-şi doreşte. Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să-şi vadă de treabă în continuare, să facă ceea ce are de făcut şi cam atât”.

Deputatul PSD crede că preşedintele Klaus Iohannis „se cere la o suspendare”: „Domnul Iohannis vrea să se relegitimeze şi atunci îşi doreşte cu ardoare în momentul de faţă ca PSD-ALDE să intre într-un conflict cu domnia sa. Ba chiar anticipez faptul că înţelegând că nu prea mai are în momentul de faţă şanse la un al doilea mandat, îşi doreşte poate şi-o suspendare domnul Iohannis, cred că se şi cere la o suspendare, având în vedere precedentele suspendări ale lui Băsescu, mai ales prima, care l-a ajutat să revină pe cai mari, în momentul în care începuse să scadă în sondaje. Deci iau în calcul orice fel de astfel de acţiune politică a domnului Iohannis şi repet, cred că ar fi greşit să se intre în acest moment în jocul domniei sale”.

Liviu Pleşoianu, despre demisia premierului Dăncilă, cerută de preşedintele Iohannis